تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
خدمات مالیاتی در حسابداری کرج

کرج حسابدار

خدمات حسابداری در کرج

خدمات مالیاتی در حسابداری کرج

خدمات مالیاتی
کلیه ی شرکت ها و اشخاص حقیقی که در امور تجاری و غیر تجاری فعالیت دارند مکلف به انجام تکالیف قانون و مالیاتی هستند. پس باید  خدمات مالیاتی (خدمت مالی و مالیاتی ) مربوط به شرکت یا موسسه خود را انجام دهند. این تکالیف قانونی مبوط به موسسات یا شرکتهایی که فعالیت مالیاتی دارند هم شامل می شود. به این معنا است که اگر شرکت یا موسسه ای دارای معافیت مالیاتی هم می باشد  می بایست تکالیف قانونی خود را انجام دهند. 
* مالیات انواع مختلفی دارد که مالیات بر درآمد ، مالیات بر ارزش افزوده ،مالیات بر اجاره و مالیات بر حقوق بیشترین پرداختی را در شرکتها و اشخاص حقیقی دارد .
- مالیات بر درآمد :تشکیل پرونده مالیات بر درآمد گرفتن کد اقتصادی جدید،تهیه (پلمپ) دفاتر قانونی ، تهیه و تنظیم صورت معاملات فصلی ، تهیه ی اظهارنامه مالیات بر درآمد ، تحریر دفاتر قانونی ، جمع کردن اسناد حسابداری ، تهیه گزارشات مربوط به مالیات و دفاعیه ی مالیاتی.
- مالیات بر ارزش افزوده : تشکیل پرونده مالیات بر ارزش افزوده ، گرفتن گواهینامه ارزش افزوده ، شرکت در جلسه ی رسیدگی ارزش افزوده تنظیم لوایح مالیات بر لرزش افزوده .
- مالیات بر اجاره : تشکیل پرونده مستغلات ، اظهارنامه مالیات بر املاک ، دفاعیه مالیات بر املاک ، تنظیم لوایح کاهش مالیات بر اجاره .
- مالیات بر حقوق : تهیه لیست حقوق ، تنظیم لیست مالیات بر حقوق ، تهیه فیش مالیات بر حقوق .
* حسابداری مالیاتی 
حسابداری مالیاتی به انجام امور و الزامات مالیاتی که وزارت اقتصاد و دارایی تحت عنوان قوانین مالیاتی ، بخشنامه ها و آئین نامه ها به اشخاص حقیقی و حقوقی جهت رعایت آن ارائه می دهند . رعایت این الزامات می تواند شامل ثبت های حسابداری یا ارسال لیستهای مورد نیاز باشد که حسابداران باید از انجام امور حسابداری موارد قانونی را رعایت کنند.
حسابداری مالیاتی را می توان به 2 بخش : 1- اصول حسابداری 2- قوانین مالیاتی تقسیم کرد.
*قوانین مالیاتی : در حسابداری مالیاتی بعد از رعایت اصول حسابداری و استانداردهای حسابداری باید تکالیف مالیاتی را رعایت نماییم. تکالیف مالیاتی شامل :
1- ارائه لیست مالیات بر حقوق
2- ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده 
3- ارائه صورت معاملات فصلی
4- ارائه اظهارنامه مالیات بر درآمد 
5- تحریر دفاتر قانونی 
*قرارداد خدمات مالیاتی که به بخش های : 1- قرارداد پروژه ای 2- قرارداد ماهیانه 3- قرارداد پشتیبانی تقسیم می شود .
1/ قرارداد پروژه ای : در این نوع قرارداد اسناد و مدارک برای موسسه حسابداری ارسال می شود تا تکالیف مالیاتی را انجام دهند. این نوع قرارداد برای شرکت هایی که حجم فعالیت قانونی کمی دارند یا تازه تاسیس می باشند مورد استفاده است.
2/ قرارداد ماهیانه : این نوع قرارداد خدمات مالیاتی برای شرکتهایی که حجم فعالیت مالی زیادی دارند مورد استفاده می باشد. چون باید کنترل و رسیدگی های حین کار صورت پذیرد تا بتوان گزارشات مالی مورد نیاز تهیه و در موعد مقرر تکالیف مالیاتی صورت پذیرد. 
3- قرارداد پشتیبانی : این نوع خدمات مالیاتی برای شرکتهایی استفاده می شود که امور اداری و مالیاتی زیادی دارند و به مشاوره مالیاتی حین کار نیاز دارند. اما هزینه خدمات مالی و مالیاتی زیادی بنا به شرایطی  نمی توانند پرداخت نمایند. اما با این نوع قرارداد می توانند کلیه ی امور مالیاتی خود را با کمترین هزینه انجام دهند. 
*دلیل مشاوره مالیاتی : قبل از اینکه در مورد مشاوره مالیاتی صحبت کنیم ابتدا از چند پرسش شروع می کنیم :
- مشاوره مالیاتی چیست؟ 
- چه افراد یا شرکتهایی باید مشاوره مالیاتی بگیرند؟
- چه موقعی باید مشاوره مالیاتی بگیریم؟
- در مشاوره مالیاتی چه مسائلی بازگو می شود؟
حال می توان راحتتر در مورد این موضوع صحبت کرد.
- مشاوره مالیاتی : شرکتهای خدمات حسابداری و حسابداران قبل از شروع فرآیند مالی برای اینکه بدانندواحد تجاریشان مشمول چه مالیاتی هستند. رسیدگی شان به نحوی انجام می شود که به چه صورت می توانند جرائم و مالیات سنگینشان که ممکن است متحمل آن شوند مشاوره مالیاتی میگیرند.
* مشاور مالیاتی چه وظایفی دارد؟ مشاوره مالیاتی قرار است مسیر بهره وری بهینه از پول را تعیین کند. صرف نظر از اینکه مشاور مالی در خدمت یک فرد، بنگاه اقتصادی یا کسب و کار باشد ، به طور کلی می توان محورهایی که حوزه وظایف وی است :
1- تدوین استراژی مالی برای رسیدن به اهداف مختلف (از جمله کاهش بدهی ها ، افزایش سود ، بهینه سازی مصرف سرمایه ) برای صاحبان سرمایه .
2- راهنمایی صاحب یا صاحبان سرمایه برای تصمیم گیری های مهم مالی ،به خصوص در شرلیطی که زمان برای تصمیم گیری بسیار محدود است . 
3- نظارت بر گزارش های مالی در جهت داشتن دید کلی و روزآمد برای تصمیم گیری مناسب .
4- تدوین راهکارهای افزایش ثروت برای صاحبان سرمایه .
5- در صورت سرمایه گزاری در بازار بورس ،نظارت بر چینش بهینه سبد سهام (پرتفو).
وظایفی از این دست که برای مشاور مالی گفتیم ،نشان می دهد که او با اتکا به راهکارهای اقتصادی برخاسته از دانش خود ، در نهایت به دنبال سلامت مالی سرمایه ی تحت نظارتش است. 
*چرا کسب و کارها به مشاوره مالی نیاز دارند؟
- متخصص پول : پول برای کسب و کار ، مانند اکسیژن برای بدن انسان است. یکی از راه های افزایش بهره وری در یک مجموعه ی اقتصادی، افزایش کارایی سرمایه ای است که در آن بنگاه در حال مصرف است. واقعیت این است که گرچه همه ی ما با پول و بطور کلی سرمایه سر وکار داریم، اما این به آن معنا نیست که از آن شناخت کافی داریم .
مشاور مالی می تواند با شناخت و تجربه ای که درباره سرمایه گذاری، سیاست های مالی، فاکتور های بهره وری و ... دارد به کمکمان بیاید و مسیر حرکت به سوی اهداف مجموعه را هموار کند. 
-وقنی شرایط تغییر کرد : قرار نیست یک کسب و کار همیشه در یک مرحله از توسعه یافتگی درجا بزند. چرا که در این صورت دیر یا زود توسط رقیبانش حذف خواهد شد. مشاوره مالی قرار است در کنار سایر اعضای مجموعه ، مراحل را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد .
* کاهش مالیات : همیشه یکی از دغدغه های مدیران کاهش مالیات است. که بسیاری از موعدیان پرونده های مالیاتی پس از صدور برگ تشخیص و برگ مطالبه مالیاتی به فکر کاهش مالیات می افتند. رسیدگی ها و بررسی های پس از برگ تشخیص را دادرسی مالیاتی میگویند که از طرق مختلف و هیئت های متفاوت نسبت به تعدیل نالیات اقدام می شود . اما متداولترین هیئت های مالیاتی را می توان به هیئت ماده 238 قانون مالیتهای مستقیم نام برد.
اما برای کاهش مالیات باید ابتدا در 2 مرحله ی 1-قبل از رسیدگی 2- بعد از برگ تشخیص اقدام شود. 
1/ قبل از رسیدگی : قبل از اینکه رسیدگی صورت بگیرد شرکت خدمات حسابداری باید اسناد و مدارک را به گونه ای آماده کند که از جرائم مالیات جلوگیری کند. وبرخی از مواردی که باید رعایت شود شامل : 1. دفاتر قانونی از کمترین خطا و خط خوردگی باشد که باعث رد دفاتر نشود. 2. تمامی صورتحسابهای فروش صادر و تقدم و تاخر تاریخی نداشته باشند. 3. تمامی اعلامیه های صادره از سامانه صورت معاملات فصلی با اسناد مقایسه شود. 4. در صورت مغایرت اطلاعیه ها با اسناد،قبل از رسیدگی اصلاح شود. 5. تمامی اسناد حسابداری ضمائم کافی و صحیح باشد. 6. تمامی گزارشات مورد نیاز قبل از رسیدگی آماده شود. 7. گزارشاتی مانند گزارش مواد و کالا، تراز آزمایشی و...
2/ بعد از برگ تشخیص : پس از اینکه برگ تشخیص صادر شد و ابلاغ گردید طبق قوانین مالیاتی یک ماه از تاریخ ابلاغ فرصت داریم که نسبت به قبولی یا اعتراض آن اقدام کنیم. اما اگر می خواهیم کاهش مالیات داشته باشیم پس در مهلت قانونی اعتراض می زنیم. برگ دعوت هیئت بدوی مالیاتی که نشلن دهنده زمان و تاریخ هیئت هست به ما ابلاغ می شود. و قبل از تشکیل هیئت گزارش رسیدگی مالیاتی از ممیز دریافت کنیم تا با توجه به آن و مداوم و مستندات نسبت به تهیه ی لایحه مالیاتی اقدام کنیم. که لایحه کاملا صریح و کامل باشد و مستندات لازم همزمان ارائه شود تا کاهش مالیات صورت پذیرد و پس از ابلاغ رای هیئت شرکت حسابداری 20 روز زمان دارد تا نسبت به قبولی یا اعتراض آن اقدام کند. و در صورت اعتراض نسبت به دای هیئت می تواند در هیئت تجدید نظر اعتراض خود را ارائه دهد.
-برخی شرکتها و موسسات پس از رسیدگی به و مشاهده مبلغ مالیات مطالبه شده، مسلما شوکه خواهند شد. به همین دلیل نیازمند مشاوره مالیاتی بعد از برگ تشخیص می باشند تا بتوانند در هیئت های حل اختلاف مالیاتی نسبت به رای صادر شده دفاع نمایند و مالیات مورد نظر خود را پرداخت نمایند.
* مشاوره شرکت حسابداری برای خدمات مالی و مالیاتی : موسسات حسابداری و شرکت خدمات حسابداری، خدمات مالی و مالیاتی خود را طبق اصول از پیش تعیین شده و مطابق با قوانین مالیاتی و استانداردهای حسابداری به مشتریان ارائه می دهند. به همین علت خدمات مالی و مالیاتی خود را طی چند مرحله به صورت تماس تلفنی، مشاوره مالیاتی حضوری، بررسی کار و پیش نویس قرارداد، عقد قرارداد انجام می دهند.
* راههای بکار گیری قوانین مالیاتی : یکی از اشتباهات حسابداران عدم بکارگیری قوانین مالیاتی در انجام امور است. منظور از بکارگیری قوانین مالیاتی این است که چگونگی قوانین مالیاتی. که در این قسمت شرح کلی قوانین مالیاتی، قسمت های مختلف خدمات حسابداری مثل : 1- خرید 2- فروش 3- انبار 4- موجودی نقد و بانک ارائه دهیم.
1- قوانین مرتبط با صورتحسابهای خرید: صورتحسابهای خرید باید طبق نمونه رسمی اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی و با کلیه ی اطلاعات هویتی در طرف معامله ویا در حداقلی ترین شرایط برای صورتحسابهای اشخاص حقیقی حاوی کد ملی اشخاص می باشد. و در صورتحسابهای خرید بالای 20.000.000 ريال الزاما از حساب بانکی شرکت به صورت مستقیم پرداخت گردد.
صورتحسابهای خرید رسمی ترجیحا به همراه گواهینامه مالیات بر ارزش افزوده باشد. و خرید های شرکت باید تا حد تمکان از شرکتهای معتبر و فعال صورت گیرد.
2- قوانین مرتبط با صدور صورتحسابهای فروش : صورتحسابهای شرکت باید طبق نمونه رسمی اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی بوده و با شماره سریال های چاپ شده ملفی باشد. صورتحسابهای صادره بایدستی از نظر تاریخ و شماره سریال در توالی یکدیگرصادر گردد. از این رو بهتراست در لحظه ی ثبت سفارش فاکتور یا پیش فاکتور بدون سریال اصلی صادر شود و پس از قطعیت معامله در صورتحساب اصلی وارد گردد.
کلیه ی اطلاعات هویتی خود شرکت باید روی صورتحساب وجود داشته باشد  و از طرفی نیاز است کلیه ی اطلاعات هویتی خریداراز جمله نام، آدرس، شناسه ملی، کد اقتصادی، شناره تماس و ... روی صورتحساب صادره درج گردد.
در شرکتهای بازرگانی شرح کالای فروش رفته باید با شرح صورتحساب کالای خریداری شده توسط شرکت مطابقت داشته باشد.
در صورتحسابهای صادره در کنار مبلغ فروش حتما باید مبالغ مالیات بر ارزش افزوده و نهایتا جمع کل آنها درج گردد.
کلیه ی صورت وضعیت های امور پیمانکاری بایستی در صورتحسابهای فروش درج گردد.
*برای هرگونه درآمد هر چند جزئی باید صورتحساب صادر گردد. اما درج اطلاعات هویتی اصلی مثل کد ملی برای مصرف کننده نهایی الزامی نیست.
3- قوانین مرتبط با انبارداری و موجودی کالا: برای کلیه ی کالاهای خریداری شده و فروش رفته رسید ورود و خروج انبار باید دریافت شود و همچنین بارنامه خرید ضمیمه شود.
*بارنامه یکی از لازمه های شرایط اعتبار مالیات بر ارزش افزوده پرداختی بابت خرید و هزینه ها می باشد.
4- قوانین مرتبط با حسابهای بانکی (نقد و بانک) : ورودی های حسابهای بانکی دقیقا به صورت صحیح طی مراحل زیر صورت می گیرد: 
1/ توسط مشتری که بخشی از مبلغ یا کل مبلغ فاکتور صادر شده است را به همراه مبلغ مالیات بر ارزش افزوده به حساب زیر واریز نماید.
2/ سود بانکی یا سود مشارکت که به حساب واریز گردد.
3/ توسط شرکای شرکت که در واقع کسری موجودی بابت هزینه ها صورت می گیرد که الزاما باید به صورت مشخص در فیش بانکی یا شرح تراکنش مربوطه یا طی صورت جلسه هیئت مدیره صراحتا جهت پوشش هزینه های شرکت تشریح گردد.
4/ دریافت تسهیلات از بانک که صورت میگیرد به صورت کامل مصارف آن شرح داده می شود.
*همچنین موارد ورودی به حسابهای بانکی و نقد طی موارد مختلفی می تواند صورت پذیرد اما 4 مورد از مراحلی که اهمیت ویژه دارد و خروجی از حسابهای بانکی بایستی به شرح زیر صورت پذیرد:
1- مبالغ بالای 20.000.000 ريال صرفا از حساب بانکی شرکت وبا شرح توضیحات مناسب خارج گردد.
2- از کلیه ی چکهای پرداختی رسید دریافت گردد.
3- به هیچ عنوان هزینه های شخصی مدیران شرکتها که غیر مرتبط با فعالیت شرکت می باشند به صورت مستقیم از حساب شرکت پرداخت نگردد.
4- هزینه هایی مثل حقوق و دستمزد پرسنل مطابق لیست بیمه ارسالی از حساب بانکی شرکت واریز گردد.
*متن قانونی مرتبط با صورتحسابهای بانکی : طبق تبصره ی 3 ماده ی 147 ق.م.م پذیرش هزینه های پرداختی قابل قبول مالیاتی موضوع این قانون که به شیوه تهاتری انجام نشود از مبلغ 50.000.000 ريال به بالا منوط به پرداخت یا تسویه وجه آن از طریق سامانه بانکی خواهد بود.
* قوانین مرتط با هزینه ها : هزینه های جزئی زیر 20.000.000 ريال ترجیحا از یک حساب بانکی جد اتحت عنوان تنخواه گردان پرداخت گردد. و هزینه های بالاتر از 20.000.000 ريال الزاما از حساب بانکی شرکت به صورت مستقیم پرداخت گردد.
از شرایط پذیرش هزینه ها در رسیدگی مالیاتی می توان به مستند و مربوط بودن هزینه ها اشاره کرد. مستند به معنای وجود فاکتور و اثبات وجود هزینه ها می باشد. و منظور از مربوط بودن، همسو و مرتبط بودن هزینه با فعالیت های شرکت است ئر غیر این  دارد.
رعایت همه موارد جهت پذیرش دفاتر قانونی شرکت و جلوگیری از ورود زیانهای غیر قابل جبران و جرائم مختلف مالیاتی ضروری می باشد اما به این معنا نیست که مالیات پرداخت نکنید یا مالیات  کمی پرداخت کنید بلکه هدف پرداخت مالیات مناسب می باشد.
*با نکات ریز مالیاتی در بخش های تحریر دفاتر قانونی، جمع کردن اسناد حسابداری وصورت معاملات فصلی و ارزش افزوده و... آشنا می شوند . این امر باعث می شوند که بتوانند سیستم مالیاتی خود را بگونه ای  کدینگ کنند که به راحتی این مسائل را حل و مین سرمایه دارند جذب بهترین و مناسب تربن سرمایه گذار به عهده مشاور مالیاتی است.
فصل نمایند.
* اهمیت مشاور مالیاتی در تمامی حالت های کسب وکار به چشم می خورد. برای کسب و کارهای جدید و کسب و کارهایی که نیاز به تامین سرمایه دارند جذب بهترین و مناسب ترین سرمایه گذار به عهده مشاور مالیاتی است.
برای تنظیم اظهارنامه ها و آگاهی داشتن از قوانین معافیت و تخفیفات مالیاتی، مشاور مالیاتی به سازمان ها تجارت ها کمک می کند.
-مالیات دهندگان که دارایی های قابل توجهی دارند و یا امور مالی شخصی پیچیده ای دارند، ممکن است تصمیم بگیرند که با یک مشاور مالیاتی همکاری کنند،که می توان از دانش ها و تجربه عمیق او برای کاهش بدهی هی مالیاتی مشتریان و محافظت از منافع خود استفاده کنند.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 13 بهمن 1400ساعت 19:10 توسط ایمان | تعداد بازديد : 73 | |